Participem a la campanya “Tasta l’Oli de l’Empordà 2021”

Del 23 al 31 de juliol es podran tastar els olis de la DOP Oli de l’Empordà a 25 restaurants dels col·lectius la Cuina del Vent i Girona Bons Fogons

 

Redacció.- La DOP Oli de l’Empordà, i els col·lectius de Cuina La Cuina del Vent i Girona Bons Fogons, han presentat la campanya Tasta l’Oli de l’Empordà, una activitat que farà que del 23 al 31 de juliol es puguin tastar els olis dels trulls Empordàlia, Masetplana, Ylla i Serraferran als restaurants d’aquests dos col·lectius de cuina.

A l’acte hi han participat Jordi Camps, diputat de Promoció i desenvolupament econòmic local de la Diputació de Girona, Isabel Maria Cortada, alcaldessa de Palau-saverdera, Simon Casanovas, president de la DOP Oli de l’Empordà, Salvador Garcia-Arbós, periodista gastrònomic i cuiners dels col·lectius de cuina La Cuina del Vent i Girona Bons Fogons.

L’acte s’ha fet davant una olivera milenària de Palau-saverdera, que tots els presents han posat en valor, i han aprofitat per reclamar una acceleració en el desplegament de la llei de protecció de les oliveres monumentals, aprovada l’any passat, a partir de la qual s’elabora un catàleg dels exemplars mil·lenaris i centenaris, i es preveuen ajuts per a la seva conservació.

Cada any la denominació d’origen presenta la nova collita el mes de desembre a Figueres i Girona, però com que l’any passat no es va poder fer per les restriccions de la pandèmia, ara es vol ajudar als restaurants amb aquesta iniciativa. Tanmateix el proper mes de desembre es tornarà a fer la presentació de la collita d’aquest any, que es comença a finals d’octubre i acabarà a mitjans del mes de gener de 2022. També es farà una donació de cent litres d’oli al Banc dels Aliments, que s’entregaran en el transcurs de l’acte.

Els restaurants que participen al tast durant aquests quinze dies del col·lectiu Cuina del Vent són Empòrium, Amiel & Molins, Reina de Port-lligat, Voramar, Els Pescadors, Rom, Falconera, Duran Hotel & Restaurant, Castell de Peralada Restaurant, Norat, Can Jeroni, La Taverna del Barri Vell, Mas Falgarona, Sumac i El Corral de Sant Quirze. Els restaurants participants del col·lectiu de cuina Girona Bons Fogons són Àpats, Duc de l’obac, la Riera, Umai, Occi, Divinum, EGG, Massana, El Celler de Can Roca i Novara Hotels, que disposaran d’aquest oli a les seves taules.

L’acte de presentació té el suport del segell Girona Excel·lent i la Diputació de Girona i el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya.