Girona Bons Fogons apadrina la nova collita 2019 d’Oli de l’Empordà

Per promocionar l’oli de la nova collita, del 15 al 31 de desembre es podrà tastar a les taules dels restaurants de Girona Bons Fogons –Duc de l’Obac, Massana, Occi, Egg Gastronomia, La Riera de Sant Martí Vell, El Celler de Can Roca, Àpats, Umai, Divinum i Pere Malagelada– que disposaran d’aquest oli a les seves taules.

El tast s’ha fet a fora el Mercat del Lleó el dissabte 14 de desembre a les 11h acompanyat amb pa de Tramuntana, que facilita el Gremi de Flequers Artesans de Girona. Els trulls de la DOP, com cada any, fan una donació de cent litres d’oli al Banc dels Aliments.

Les persones que han vingut a l’espai del Mercat del Lleó han tastat el gelat amb oli d’oliva verge extra de la DOP Oli de l’Empordà que elabora el reconegut mestre gelater artesà Hervé Corvitto, de Gelats Angelo.

La presentació de l’oli nou ha comptat amb l’actuació musical de Neus Mar acompanyada per Emilio Sánchez a la guitarra.

 

La collita d’enguany
Simon Casanovas, president de la DOP Oli de l’Empordà, preveu una collita per sota del que seria normal,  d’entre un 10 a 15% inferior, i al voltant dels 500.000 kilos. Des del punt de vista organolèptic, s’espera un oli una mica més verd de l’habitual, però de molt bona qualitat.

 

La DOP Empordà
L’oli d’oliva verge extra protegit amb la DOP Oli de l’Empordà s’elabora a partir d’oliveres inscrites en el registre corresponent de les varietats autòctones Argudell, Corivell, Llei de Cadaqués i la varietat tradicional Arbequina. Es considera com a varietats principals la varietat Argudell, que aporta la personalitat sensorial, i que hi és present en un percentatge mínim d’oli del 51% de la composició varietal.