En marxa les 14es Jornades de la tòfona de Girona Bons Fogons

El col·lectiu gastronòmic Girona Bons Fogons celebra les 14es Jornades de la Tòfona fins el 8 de març, i per donar-ho a conèixer ha fet un acte de presentació amb un tast d’algunes elaboracions a partir d’aquest bolet tant apreciat.

Durant aquesta campanya, als restaurants adherits al col·lectiu –Duc de l’Obac, Massana, Occi, Egg Gastronomia, La Riera de Sant Martí Vell, El Celler de Can Roca, Àpats, Umai, Divinum i Pere Malagelada– s’hi pot trobar diferents propostes gastronòmiques amb la tòfona com a ingredient destacat.

Enguany degut al clima sec que hi ha hagut la majoria de la tòfona que es consumeix no és local, sinó que prové majoritàriament de les comarques de Lleida. El preu oscil·la entre 800 i 1.000 euros el quilo. Entre les receptes que es poden degustar a les jornades s’hi pot trobar des de rostits, carpaccio amb oli d’oliva, rap a la planxa, ous ferrats, i maduixa verda, sempre acompanyat de tòfona.